World Cleanup Day – Amsterdam squattent plasticvrij maken

Op 21 september vindt internationaal World Cleanup Day plaats: het grootste burgerinitiatief ter wereld, dat zich inzet tegen zwerfafval. Net als vorig jaar wordt dit georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. En zo ook in Amsterdam, met Greenfit Bootcamp!

Er zijn inmiddels al tientallen burgerinitiatieven geïnitieerd waar Amsterdammers zich voor aan kunnen melden. Initiatieven variëren van bootcampen en al squattent door Vondelpark plastic rapen, tot zwerfafval opruimen in de meest vervuilde hoekjes en openbare ruimtes van Amsterdam. Samen met bedrijven, scholen, sportverenigingen, vrienden en familie steken we 21 september onze handen uit de mouwen om Amsterdam en de rest van de wereld een grote schoonmaakbeurt te geven. 

Doe met ons mee en kom een uurtje plastic rapen door Vondelpark, tijdens een actieve bootcamp. Al squattent en lungent maken we grote delen van Vondelpark schoon! Zelf trainen en Vondelpark plasticvrij. Doe jij ook mee? Meld je dan via deze link aan. We verzamelen om 9.45 uur voor Vondel CS in Vondelpark en gaan van 10.00 tot 11.00 uur zwerfafval rapen.

Terugkijkend op de vorige Cleanup-editie van 2018, hebben 18 miljoen vrijwilligers in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii een gigantische hoeveelheid afval uit het milieu gehaald: naar schatting 88 miljoen kilo! Een ongekend succes. Alleen al in Indonesië deden zo’n 7 miljoen mensen mee. De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. En dat is helaas nodig: de plasticproductie neemt nog jaar op jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën.

Help mee deze editie een nog groter succes te maken, en maak op 21 september Amsterdam zwerfafvalvrij tijdens World Cleanup Day met Greenfit Bootcamp!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *